AKTIVNOSTI I ATRAKCIJE U OKOLINI

Ski Centar "Savin Kuk"

Samo 5 minuta hoda od Family Farm apartmana nalazi se ski centar Savin kuk na padinama na kojima se nalaze najstrmije i najuzbudljivije skijaške staze Durmitora. Najveća tačka je 2313m iznad nivoa mora - Savin kuk.

Kanjon Nevidio

Zabačen i sakriven na nepristupačnom terenu izazivao je pažnju i znatiželju ali je bilo malo organizovanih pokušaja da se upozna i istraži.Danas kanjon Nevidio nalazi svoje mjesto u prospektima kao jedinstvena turistička atrakcija. Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada i pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio dovoljan je razlog da se posjeti ovaj nevjerovatan dragulj Crne Gore...

Rafting na Tari

anjonom Tare se, u periodu od maja do oktobra, organizuje vrhunsko avanturističko splavarenje, od umjerenih do divljih dionica, koje predstavlja izuzetno zadovoljstvo ljubiteljima ekstremnih sportova i onima koji su željni uzbuđenja. Kanjon Tare je dio rute splavarenja, koji u jednom danu, od Brstanovića do Šćepan Polja, dužine od 18 km traje 2 do 3 sata.

Nacionalni park Durmitor

Durmitor ima 50 vrhova nadmorske visine od preko 2000m, 27 vrhova sa preko 2200 m, a najvisočiji vrh - Bobatov kuk, se uzdiže na 2523m. Ovaj uspon je za iskusne planinare i završava se iskustvom koje oduzima dah, tu se gora i nebo spajaju. U okviru nacionalnog parka ima preko 2000m markiranih staza za različite vrste posjetilaca, predjeli sve ljepši jedni od drugih.

Kanjon Tare

Tara je usjekla jednu od najvećih kanjonskih klisura u svijetu, dugu 78 km, okomito strmih stranica visine preko 1300 metara, što Kanjon Tare čini najdubljim u Evropi. Pod zaštitom UNESCO-a od 1977. godine, Kanjon Tare je jedna od 25 najznačajnijih svjetskih prirodnih znamenitosti, dostupna planinarima i bajkerima. Tara je toliko čista da iz nje možete piti vodu....

Legenda

  • Wifi
  • Televizija
  • Kuhinja
  • Kupatilo
  • Peškiri

Family Farm Apartmani nude smještaj u srcu nacionalnog parka Durmitor. Fantastična lokacija sa pogledom ja Jezersku visoravan i durmitorski masiv, na samo 350m od glavnog skijališta Savik kuk.